900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Dona, entre 21 i 30 anys i amb estudis superiors, perfil majoritari del voluntariat de la Creu Roja a Catalunya
04-12-2019
voluntariat_web
Entre el voluntariat de la Creu Roja a Catalunya predominen les dones (59%) respecte als homes (41%).
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L’entitat llança una aplicació mòbil que permet fer voluntariat de forma més fàcil i flexible i facilita la implicació de les persones voluntàries en funció del seu temps i interessos.

Més de 16.700 persones fan voluntariat a la Creu Roja a Catalunya per donar resposta als creixents reptes socials.

El 59% de les persones voluntàries de l’entitat són dones.


Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre, la Creu Roja vol agrair i reconèixer el compromís de les 16.730 persones que a Catalunya realitzen la seva tasca de forma solidària i desinteressada per ajudar les persones més vulnerables.

Entre el voluntariat de la Creu Roja a Catalunya predominen les dones (59%) respecte als homes (41%). La franja d’edat més nombrosa és la corresponent als joves de 21 a 30 anys (23,32%), seguida per la de les persones majors de 60 anys (21,75%), ja que molta gent gran aprofita la jubilació per implicar-se activament en accions solidàries.

Pel que fa a l’ocupació, gairebé 1 de cada 5 persones voluntàries són estudiants (18%) i el 45% tenen estudis superiors. Prop del 13% del voluntariat és d’origen estranger.

El suport de les persones voluntàries esdevé fonamental per donar resposta als creixents desafiaments humanitaris de les persones en situació de vulnerabilitat. Els projectes d’intervenció social (atenció a gent gran, programes de pobresa, refugiats, discapacitats...), socors i emergències i Creu Roja Joventut són els àmbits en els qual hi participa més voluntariat.  

A nivell estatal, més de 200.000 persones han realitzat activitats de voluntariat a la Creu Roja durant el 2019.


Aposta per les noves tecnologies

La Creu Roja, amb la seva aposta per la innovació i la utilització de la tecnologia a favor de les persones vulnerables, ha fet un pas més perquè fer voluntariat sigui cada cop més un #VoluntariatALaTevaMida.

Així, gràcies a la utilització de tecnologies com la geolocalització i la gestió de la informació, la Creu Roja ha posat en marxa una aplicació mòbil perquè ajudar sigui ara molt més fàcil i flexible i les persones implicades puguin adaptar millor el seu voluntariat al seu temps i als seus interessos i col·laborar en les activitats més properes, fins i tot des de casa.

Les persones usuàries d’Android poden baixar-se l’aplicació a través de GooglePlay, mentre que que aquelles que utilitzen IPhone poden fer-ho entrant a App Store.
 

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja