900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
“Treballem amb persones que poden però que, sobretot, volen treballar”
10-12-2019
Empresesquesumen-web
Amb aquesta iniciativa, es pretén generar un espai de col·laboració mútua entre el món empresarial i la Creu Roja.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Anna Maspons i Jaume Coll, Voluntaris de la Creu Roja a Granollers (Barcelona) i impulsors del projecte ‘Empreses que sumen’


Com va néixer ‘Empreses que sumen’?
Des de l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers ens vam adonar que ens faltava treballar la sortida al món laboral dels beneficiaris dels programes d’ocupació. Una altra de les problemàtiques que vam trobar va ser que les empreses no tenien coneixement de les iniciatives d’ocupabilitat que realitzàvem. Volíem solucionar aquests dos aspectes i així va ser com l’octubre de 2018 va néixer Empreses que sumen.

En què consisteix aquest projecte?
Pretén generar un espai de col·laboració mútua entre el món empresarial i la Creu Roja i promoure de manera integral la inserció laboral de persones que es troben en risc d’exclusió social. Alhora, fem difusió de les diferents iniciatives que duem a terme des de l’Organització per fomentar-hi la participació d’empreses.

Quina és la tasca dels prospectors voluntaris d’aquest projecte?
Principalment, contactar amb empreses per saber si necessiten personal i oferir-los la possibilitat de contractar a membres del projecte que s’adeqüin a les seves necessitats. Si no necessiten contractar personal, els expliquem altres accions que es realitzen des de l’organització per oferir-los la possibilitat de col·laborar amb recursos humans, materials o econòmics. També s’interessen molt pel tema de Responsabilitat Social Corporativa, ja que els pot permetre aportar a la societat el seu granet de sorra.

Amb quins perfils soleu treballar?
Volem traslladar a les empreses que treballem amb persones que poden però que, sobretot, volen treballar. Només s’envien candidatures
de persones que ja han participat en altres projectes de la Creu Roja.

Quantes empreses s’hi han implicat?
Col·laborem amb empreses de 19 municipis de la comarca de Granollers, però cooperem amb les assemblees dels altres territoris de Catalunya per ajudar el màxim de persones possible a trobar feina. Intentem establir col·laboracions tant amb empreses grans com amb altres de més locals. Aquest any hem aconseguit que un total de 35 empreses s’hagin interessat a col·laborar-hi. Tot i això, la feina que fem és a llarg termini, els resultats no s’obtenen de forma immediata.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja