900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja aloja a más de 300 personas en varios municipios de Cataluña afectados por el temporal Gloria
23-01-2020
gloria2_web
La entidad ha habilitado albergues provisionales en 10 localidades ante los riesgos de inundación y desbordamiento de los ríos.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

Aquesta nit, l’entitat ha habilitat albergs provisionals a 10 localitats davant els riscos d’inundació i desbordament dels rius.

Una seixantena de persones voluntàries han intervingut avui en els dispositius que s’han activat per evacuar i atendre la població afectada i oferir-los manutenció i abric.

Des de dilluns, s’han fet més de 2.200 trucades de seguiment a usuaris de teleassistència per donar-los consells i mesures de prevenció davant la borrasca.

En aquests moments, les assemblees locals i comarcals de l’organització continuen en alerta per si cal mobilitzar nous recursos d’emergència.

 

Davant les intenses pluges i els riscos de desbordaments de diversos rius provocats pel temporal Glòria, aquesta nit la Creu Roja, en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil, ha habilitat albergs provisionals a Tordera, Palafolls, Hostalric, Sant Julià de Llor, Santa Maria de Palautordera, Barcelona, Terrassa, Sabadell, Mataró i Sant Celoni per allotjar la població afectada. A Angles s’ha donat suport logístic i humà a l’alberg habilitat per l’Ajuntament del municipi. En total, la Creu Roja ha atès més de 300 persones gràcies al suport d’una seixantena de voluntaris.

En aquests moments, les assemblees locals i comarcals de l’organització estan en alerta per si cal mobilitzar nous recursos d’emergència. Els dispositius d’alberg de Santa Maria de Palautordera i Sant Julià de Llor continuen activats a l’espera de la reunió prevista al migdia amb les autoritats municipals.

A més, l’organització humanitària col·labora ara amb els serveis de Bombers i Salvament Marítim  en l’operatiu de recerca d’una persona desapareguda al port de Palamós.

Des que va començar l’episodi d’emergència, a més d’habilitar allotjaments provisionals a diversos indrets de Catalunya, els equips de la Creu Roja han fet sortides per donar cobertura a vehicles afectats pels aiguats, s’ha gestionat avituallament per aproximadament 25 camions a La Jonquera i s’han evacuat diverses persones que han estat desallotjades pels riscos derivats de la tempesta. A més, s’ha activat l’embarcació Ls_Calipso per donar suport al Servei de Salvament Marítim d’aquesta localitat en la cobertura de les incidències al Port de Tarragona.

En total, des de dilluns 20 de gener, 1.824 persones han estat ateses a tot Catalunya i 124 voluntaris han intervingut en les diverses intervencions.


Més de 2.200 trucades de teleassistència

Des del Centre de Coordinació de la Creu Roja també s’estan fent trucades de seguiment a les persones usuàries del servei de  teleassistència per donar-los consells sobre com actuar davant el temporal.

En total, des que va començar l’emergència i fins avui, s’ha trucat a 2.264 persones de tot Catalunya per informar-los i proposar-los mesures de prevenció per fer front a les inclemències meteorològiques.


Atenció a més de 200 persones sense llar

Des de dilluns, 205 persones sense sostre han rebut suport per part de l’organització. En el marc d’aquesta emergència, la Creu Roja ha habilitat durant aquests dies albergs provisionals per a persones sense sostre a diferents punts de tot Catalunya com Barcelona, Sitges i Terrassa. En aquest municipi també s’ha enviat un vehicle especialitzat per informar les persones que viuen al carrer sobre la possibilitat d’allotjar-se en aquest equipament.

A Sabadell s’ha posat en marxa la Unitat Mòbil Social per oferir menjar calent, mantes i acompanyament a hotels, mentre que a Mataró i Tarragona també s’han activat dispositius per fer seguiment d’aquest col·lectiu.

 

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja