900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja distribueix 2,3 milions de quilos d’aliments entre la població vulnerable
14-02-2020
magatzem_web
Aquest Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD).
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Els aliments es repartiran entre més de 100.000 persones amb la col·laboració de 289 entitats amb què la Creu Roja treballa a Catalunya.  

Aquest Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD).


La Creu Roja a Catalunya distribuirà 2,3 milions de quilos d'aliments entre persones vulnerables  dins de la tercera i última fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària. La institució treballarà amb més de 289 entitats participants per repartir aliments a 100.171 persones.

Aquest programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, comporta la distribució total de 6,8 milions de quilos d'aliments a tot Catalunya i de 96 milions a tot l’Estat.

La distribució dels aliments la duen a terme la Creu Roja a Catalunya i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Des dels centres d'emmagatzematge de les dues entitats es distribueix a les organitzacions associades de repartiment, que fan arribar els aliments a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. En la cistella d'aliments d'aquest any s'han fet actualitzacions i s'han incorporat algunes novetats. Els aliments que es lliuren són: cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre i oli d'oliva.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribueixen a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, la Creu Roja i d'experts en nutrició dels Ministeris.

Pobresa crònica persistent

Aquest programa esdevé una eina que contribueix a pal·liar formes extremes de pobresa. Segons el 12è estudi de l’Observatori  de la Creu Roja (octubre 2019), el 58,9% de la població atesa en programes de pobresa de l’entitat estan en una situació de pobresa crònica persistent i el 81% pateix privació material severa.

Així, un 64,8% d’aquestes persones no pot menjar carn ni proteïnes de forma regular, el 64,4% no pot pagar el lloguer/hipoteca i el 82,4 % no pot mantenir la temperatura adequada a la llar.

 

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja