900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja aposta per la tecnologia humanitària en favor de les persones vulnerables
19-02-2020
tecnologia_humanitaria_web
Missing Maps, un projecte obert i col·laboratiu per cartografiar zones no mapejades i facilitar-hi l'arribada de les organitzacions humanitàries.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L'organització ha presentat a Barcelona les últimes iniciatives en tecnologia humanitària com el projecte Avatar Afectiu, l'App Creu Roja, els mapatons, la teleassistència mòbil per a persones amb sordceguesa o el projecte Entamar per a infància hospitalitzada.

El 25 de febrer tindrà lloc el lliurament dels 4rts Premis Creu Roja de Tecnologia Humanitària al Palau Macaya de Barcelona.

 

Com podem ajudar les persones grans perquè puguin recordar la medicació que han de prendre i, alhora, mantenir el contacte directe amb els seus éssers estimats?

Avatar afectiu

La resposta a aquestes preguntes és l'Avatar Afectiu, un projecte liderat per la Fundació Tecnologías Sociales (Fundación TECSOS, impulsada per la Creu Roja i la Fundació Vodafone) amb el suport de Fundació Altran, i que forma part dels projectes pilot de Tecnologies 5G de Vodafone, finançats per Red.es.

El projecte posa en marxa una solució dissenyada per ajudar les persones grans a mantenir el contacte directe amb els éssers estimats i a recordar una cosa tan important com que prenguin la seva medicació a través d'una recreació virtual. Amb una app adaptada i amigable instal·lada a una tauleta, poden mantenir comunicacions per vídeo interactives i d'alta qualitat amb familiars i persones voluntàries i reforçar així el vincle familiar, alleujar la solitud, promoure hàbits saludables i millorar l'estimulació cognitiva.

Aquest és un dels projectes tecnològics presentats avui a la seu de la Creu Roja a Catalunya, en una trobada en què l'organització ha exposat les seves últimes iniciatives en tecnologia humanitària: “La Creu Roja és conscient que les tecnologies emergents afavoreixen l'acció social i humanitària en favor de les persones més vulnerables. Per aquesta raó, no ha deixat de treballar en el desenvolupament d'iniciatives de tecnologia humanitària que permeten millorar les condicions de vida de les persones que atén, des de la pionera implantació de la teleassistència domiciliària (1989) fins a les últimes solucions tecnològiques, com el Projecte Avatar”, explica Iván Fanego, sotsdirector de Comunicació i Continguts Digitals de la Creu Roja.


APP Creu Roja

Durant la trobada, la Creu Roja també ha mostrat  la seva aposta per impulsar el voluntariat del segle XXI i els passos que ha portat a terme l’entitat per fer-ho més fàcil i flexible, amb iniciatives com el llançament d’una nova aplicació mòbil que, entre altres funcionalitats, utilitza la geolocalització per oferir activitats properes en les quals participar i que s'adapten millor als temps i interessos de cada persona. “Aquesta nova eina suposa una forma de comunicació, directa, fàcil i flexible, amb tots els nostres voluntaris i voluntàries i amb la societat en general. Donem resposta així al compliment dels compromisos adquirits en la IX Assemblea General de la Creu Roja per mobilitzar la societat en la lluita contra la vulnerabilitat i augmentar les nostres capacitats per a una intervenció eficaç”, assenyala Javier Senent, president de la Creu Roja estatal.


Entamar

I, pensant en una intervenció eficaç i, sobretot humana, amb persones especialment vulnerables, la Creu Roja ha creat Entamar, una aplicació de Realitat Augmentada (AR) per fer activitats d'animació infantil hospitalària per part del voluntariat de Creu Roja Joventut. És una eina amb la qual nens i nenes hospitalitzats poden desenvolupar la seva creativitat i imaginació aprofitant tot el potencial de l'AR per jugar, aprendre i fer més suportable la seva estada a l'hospital.
Més informació


Missing Maps, mapes perduts i els Mapatons Creu Roja

Creu Roja també ha presentat Missing Maps, un projecte obert i col·laboratiu per cartografiar per primera vegada zones no mapades i facilitar-hi l'arribada de les organitzacions humanitàries per respondre a les necessitats de les poblacions afectades.

Creu Roja col·labora en aquesta iniciativa amb l'activitat dels Mapatons: esdeveniments en els quals persones de tot el món utilitzen eines de codi obert per cartografiar diferents zones del món amb finalitats humanitàries.

El pla de Mapatons Creu Roja 2020 es durà a terme aquest any en 5 ciutats espanyoles convocant en obert totes les seves comunitats: Lleó, Barcelona, Madrid, Santiago de Compostel·la i Sevilla.

El proper esdeveniment serà a Barcelona, el 13 de març.


Teleassistència Mòbil Accessible

La Creu Roja també ha mostrat la seva aposta per una Teleassistència Accessible per a les persones vulnerables que atén. En la seva última versió és a més inclusiva amb les persones sordcegues (Desenvolupament iOS compatible amb Línia Braille, xat textual amb la Central d'Atenció i Compatibilitat amb productes de suport).


4rts Premis Tecnologia Humanitària
Palau Macaya de Barcelona, 25 de febrer a les 18.30h


Durant la trobada, l'organització ha anunciat el lliurament dels 4rts Premis Creu Roja Tecnologia Humanitària i la convocatòria de la 5a edició, que també té com a objectiu  contribuir a incrementar l'interès per l'acció humanitària per part de desenvolupadors, tecnòlegs i inversors, i reconèixer aquells que creen projectes que fomenten l'ús humanitari de la tecnologia.

El lliurament dels 4rts premis tindrà lloc el proper 25 de febrer al Palau Macaya de Barcelona. La inscripció per assistir als premis està oberta a la Web de Cruz Roja.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja