900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Mercadona entrega 27.300 unidades de lenteja cocida a la Cruz Roja en Cataluña
14-05-2020
mercadona_450x300
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 365.000 kg de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya.

Des de l’inici de la crisi, la Creu Roja ha distribuït 620.910 kg. d’aliments i realitzat 60.014 entregues de productes de primera necessitat a més de 154.000 persones a Catalunya.

 

La Pobla de Claramunt, 14 de maig de 2020.- Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva avui l’entrega de 27.300 unitats de llentia cuita (el que equival a 26 palets, és a dir, 15.500 quilos) a la Creu Roja a Catalunya. 

La nova donació feta avui, forma part de les que la companyia està duent a terme des del passat 27 de març, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, i fins a la data d’avui, ha lliurat prop de 365.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya. Mercadona dona resposta així a la crida del Pla Creu Roja RESPON davant de les necessitats derivades per la COVID-19 i reforça les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades.

En aquest sentit, el President de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha posat de manifest que ”gràcies a aquesta aportació de producte per part de Mercadona, podrem reforçar la distribució d’aliments a causa de l’increment d’un 30% de les famílies de tot Catalunya que es troben en risc d’exclusió social a causa de la pandèmia, bé perquè han perdut la feina, o perquè han patit un ERTO i en aquests moments no tenen ingressos fixes.” 

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona i Barcelona Nord, Santi Mont, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com la Creu Roja” i ha posat de manifest que “amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat prop de 365.000 quilos d’aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya en poc més de sis setmanes per ajudar a pal.liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint”. 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSC de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit. 

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb la Creu Roja, els 4 bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris. 

De fet, durant el 2019, la companyia va donar a totes aquestes entitats i organitzacions socials d’arreu de Catalunya, més de 1.478 tones d’aliments. 

Pla Creu Roja RESPON: una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des de l’inici de la crisi, a mitjans de març, un equip de 6.382 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja ha distribuït 620.910 kg. d’aliments i realitzat 60.014 entregues de productes de primera necessitat com medicaments, kits higiènics o roba a les 154.042 persones en risc d’exclusió social ateses en més de 150 municipis catalans.

A destacar molt especialment les més de 4.000 demandes noves d’incorporació com a voluntariat, en especial de joves estudiants, aturats o afectats per ERTOs en aquest període de la pandèmia, 3.200 de les quals ja s’han fet efectives. 

La Creu Roja, en aquest moment excepcional, està reforçant dins el Pla Creu Roja RESPON les aliances públic-privades en aquests moments i amb previsió d’un increment notable de la demanda respecte a la situació prèvia a l’actual per a les properes setmanes en la distribució d’aliments. 

De fet, en aquesta crisi provocada per la pandèmia, s’han aconseguit més de 189 col·laboracions empresarials -2.500 a tot l’estat-, ja siguin de donació de producte (108 empreses), aportacions econòmiques (50) o col·laboracions d’altres tipologies (31), com ara la cessió d’espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja