900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Shackleton Books is collaborating with the Red Cross with two books for children in honor of all health care professionals.
15-06-2020
logo_CR_Respon_Enfront_CAT_450x300
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.

Les biografies de Louis Pasteur, inventor de les vacunes, i de Florence Nightingale, la primera infermera professional i inspiradora de la Creu Roja, estaran disponibles a partir del 15 de juny a la col·lecció “Els Meus Petits Herois”.

L’editorial destinarà una part dels beneficis de les publicacions a projectes de la Creu Roja i li farà donació d’exemplars dels llibres perquè es reparteixin en els programes d’infància.

Barcelona, 15 de juny de 2020 – Durant l’emergència sanitària per la COVID-19, tot el col·lectiu sanitari, metges, farmacèutics, i personal d’infermeria, s’han convertit en autèntics herois per al conjunt de la societat: han treballat sense descans, arriscant la vida, per vetllar per la salut dels seus conciutadans.

L’editorial Shackleton Books rendeix homenatge als herois sanitaris amb la publicació, a partir del 15 de juny, de dos llibres de l’exitosa col·lecció infantil “Els Meus Petits Herois”, una sèrie de biografies il·lustrades dedicades precisament a aquelles figures de la història que amb la seva tasca van contribuir a fer del món un lloc millor, figures dignes d’admiració no només pel que van fer, sinó també i sobretot per como ho van fer.

Concretament, es tracta de les biografies de Louis Pasteur, inventor de les vacunes, i de Florence Nightingale, la primera infermera professional i inspiradora de la Creu Roja. Precisament l’editorial ha decidit destinar una part dels beneficis de les publicacions a la Creu Roja, institució en primera línia en la lluita contra el coronavirus amb el Pla Creu Roja RESPON. També es farà donació de 900 exemplars del llibre Florence Nightingale a l’entitat (600 en castellà i 300 en català).

«Ens agradava la idea de retre homenatge a tot el col·lectiu sanitari i a la seva increïble tasca contra el coronavirus explicant de forma amena als nens i nenes, a través de les apassionants vides de Pasteur i Nightingale, per què és tan important, per exemple, rentar-se les mans per protegir-se dels microorganismes, quin paper juga la investigació científica en la nostra salut o com va néixer la infermeria professional», ens comenten des de l’editorial. «La col·laboració amb la Creu Roja neix justament per la figura de Florence Nightingale, la seva inspiradora, i només pretén aportar el nostre gra de sorra, fent el que millor sabem fer, és a dir, la divulgació. Per això també farem donació d’exemplars dels llibres a la Creu Roja, perquè es reparteixin en els programes d’infància».

El President de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït a Shackleton Books aquesta col·laboració: «Amb aquesta aportació seguirem ajudant milers de famílies en situació de vulnerabilitat a causa de la crisi sanitària, però també social, provocada per la COVID-19. El llibre és l’expressió més universal de l’accés a la cultura, un dret bàsic que hem d’impulsar i garantir de manera igualitària per a cada nena i nen en totes les llars, sigui quina sigui la seva situació econòmica. Per això, els llibres es repartiran entre nens i nenes a través de Creu Roja Joventut, la secció juvenil de l’organització. Entre tots hem de reduir les desigualtats de la petita infància, que s’han vist agreujades amb la crisi social derivada de la pandèmia».

A més d’aquesta iniciativa, l’editorial Shackleton Books també té subscrit des de fa més d’un any un acord de col·laboració amb l’Institut Jane Goodall Espanya, al qual destina 1 € per cada exemplar venut de la biografia de l’admirable primatòloga, la qual considera que «el nostre menyspreu per la natura i la manca de respecte cap als animals amb els quals compartim el planeta és el que ha causat aquesta pandèmia».

Sobre Shackleton Books

Shackleton Books és un projecte editorial que neix amb el mateix esperit explorador que va caracteritzar el carismàtic capità de l’Endurance en els seus heroics intents de conquerir la freda i remota Antàrtida. Compartim amb ell el mateix entusiasme per ampliar els horitzons del coneixement i explorar nous territoris, en una aventura que sabem que no està exempta de riscos. Amb les nostres obres, volem acompanyar els lectors de totes les edats en l’exploració de les fascinants regions del saber i la cultura, posant a la seva disposició les millors propostes divulgatives.

Pla Creu Roja RESPON: una resposta integral i coordinada

Des de l’inici de la crisi, a mitjan març, un equip de 47.273 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja han treballat per pal·liar els efectes en persones en situació de risc d’exclusió social a Espanya. En total, s’han atès 1.674.700 persones.

Per centralitzar totes les accions s’ha impulsat el Pla Creu Roja RESPON, un projecte que es treballa transversalment en el camp de les emergències, la salut, la inclusió social, l’educació i l’ocupació. Cal destacar molt especialment les gairebé 30.000 demandes noves d’incorporació com a voluntariat, especialment de joves estudiants, aturats o afectats per ERTE en aquest període de la pandèmia.

La Creu Roja, en aquest moment excepcional, està reforçant dins del Pla Creu Roja RESPON les aliances publicoprivades i amb previsió d’un notable increment de la demanda humanitària respecte de la situació prèvia a l’actual per a les pròximes setmanes.

Related Information
 
News search

News archived

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja