900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja torna a posar en marxa mesures d'emergència per fer front als rebrots per COVID-19
29-07-2020
AgentsCivicsHospitalet4 WEB
Accions de sensibilització de la població als carrers de l’Hospitalet de Llobregat
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L’obertura d’un allotjament d’emergència per a persones positives de COVID-19 a Lleida, les accions de sensibilització de la població als carrers de l’Hospitalet de Llobregat i el llançament d’una campanya de conscienciació a joves en municipis costaners són algunes de les iniciatives engegades per l’entitat.

La resposta de la Creu Roja davant la pandèmia és possible gràcies a la mobilització de més de 6.300 persones voluntàries i tècniques, a més del suport d’entitats públiques i privades.

 

Els rebrots per la COVID-19 que s'estan produint a diferents zones del territori han obligat la Creu Roja a tornar a posar en marxa mesures d'emergència humanitària per fer front a la pandèmia, com l'obertura de recursos residencials per a persones positives o en quarantena i  el llançament de campanyes de conscienciació, tant cara a cara com a través de les Xarxes Socials, per sensibilitzar la població sobre la importància de les mesures de prevenció enfront del virus: distància de seguretat, correcta higiene de mans i l'ús de la mascareta.

En una de les zones més afectades, Lleida, la Creu Roja ha posat en marxa un dispositiu d'allotjament d'emergència per a persones sense llar i famílies en exclusió residencial amb simptomatologia per COVID-19. Aquest recurs té una capacitat de 80 persones. Per atendre les necessitats de les persones que s’hi allotgen, la Creu Roja compta amb un equip de 25 persones.

A més de la sensibilització via xarxes socials, la Creu Roja també cerca específicament treballar amb joves a través d'una campanya de conscienciació cara a cara. Així, persones voluntàries de la seva mateixa generació els alertaran de les conductes de risc i del perill que implica per a la societat la manca de responsabilitat.

La campanya es posarà en marxa aquesta setmana en tot el territori català, especialment en municipis costaners on hi hagi una major afluència de grups de joves i on es trobin espais o conductes de major risc vinculades a l'oci nocturn.

D’altra banda, als barris de Torrassa i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat, diversos  agents de salut voluntaris de l’organització han sortir al carrer per sensibilitzar la població de la importància de l’ús de la mascareta, el manteniment de la distància i la higiene de mans.


Ateses més de 400.000 persones a tot Catalunya a través del Plan Creu Roja RESPON

Durant l’estat d’alarma per coronavirus, des de mitjans de març fins a finals de juny, el Pla Creu Roja RESPON davant la COVID-19 ha atès directament amb ajut humanitari més de 100.000 famílies en situació de vulnerabilitat social a tot Catalunya. Amb una mitjana d’entre 3 i 4 membres per unitat familiar que ha rebut ajuda humanitària, es pot extrapolar que s’han atès les necessitats més bàsiques d’unes 400.000 persones durant la pandèmia.

Per poder dur a terme les diferents intervencions i donar resposta integral a la crisi humanitària, l’entitat ha comptat amb 6.382 persones voluntàries i tècniques que s’han mobilitzat en els àmbits d’emergències, salut, inclusió social, educació i ocupació. Cal destacar que durant aquests mesos més de 4.500 noves persones voluntàries s’han incorporat a l’entitat, la majoria joves.

El Pla RESPON es prolongarà fins al mes de desembre, però sempre adaptant-se i responent a les necessitats de la població. Moltes de les demandes que atén l’entitat és la sol·licitud d'ajuda per cobrir necessitats bàsiques, per la qual cosa l'organització està incrementant la seva resposta a través de mesures com el pagament de subministraments i lloguers.

La millora de l'accés a l'ocupació és una de les prioritats en aquesta fase de la resposta de la Creu Roja ja que s'estan incrementant les necessitats vinculades amb la pèrdua de feina. Per això, l’entitat s'està bolcant també en accions d'informació, orientació i capacitació, a més de mantenir les ajudes bàsiques com el repartiment d'aliments.

Però encara hi ha molt per fer: la situació en la qual han quedat les famílies requereix d'una atenció i d'un treball continuat en el temps i exigeix una intervenció continuada i complementària des de diferents àrees.

Podeu consultar tota la informació de l'operació del Pla Creu Roja RESPON, en temps real, a través d'aquest enllaç https://bit.ly/2CEGwOG

 

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja