900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Carrefour i la Creu Roja recullen material escolar a 27 supermercats de tot Catalunya divendres i dissabte vinent
03-09-2020
Tornada_web
La campanya arriba enguany a la dotzena edició.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

La iniciativa té com a objectiu reduir el fort impacte econòmic que suposa la compra de material escolar per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat, especialment tenint en compte el context actual de crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Aquesta acció contribueix a aconseguir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4 (Educació de Qualitat) i ajudar a apoderar els infants en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar.


La Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja promouen els dies 4 i 5 de setembre la XII edició de la Tornada a l’Escola Solidària amb l’objectiu de lliurar material escolar a favor de milers de famílies en situació de risc social que estan passant serioses dificultats per poder fer front a la important despesa que suposa l'inici del nou curs escolar. Un escenari que ja és complicat en condicions ordinàries i que, enguany, s'ha vist agreujat arran de la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia.

Conscient d'aquesta situació, Carrefour arrenca de nou aquesta edició amb la donació directa de 121.000 euros en material escolar, recursos amb els quals s'espera donar cobertura a les necessitats en aquest àmbit de milers de nenes i nens en situació de vulnerabilitat de tot l’Estat. Un punt de partida al qual se sumaran les aportacions que realitzi  la ciutadania en el marc de la campanya.

La iniciativa es durà a terme a 27 supermercats i hipermercats de Catalunya, 205 de tot l’Estat, i pretén reduir el gran impacte econòmic que suposarà l'inici del nou curs per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat. D’aquesta manera, vol contribuir a aconseguir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4 (Educació de Qualitat), a més d’ajudar a empoderar  nenes, nens i adolescents en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar, per molt atípic que es presenti en el marc de la complexa situació actual.

En el cas de Catalunya, la campanya es durà a terme als establiments de Carrefour de les localitats següents: Badalona, Barberà del Vallès, Cabrera, Cornellà, Gavà, Girona, L’Hospitalet de Llobregat (Gran Via), Barcelona (La Maquinista i Glòries), el Prat de Llobregat, Terrassa (Montserrat i Vallès), Manresa, Granollers, Igualada, L’Ametlla del Vallès, Martorell, Olèrdola, Santa Susana, Sant Fruitós, Sant Cugat del Vallès, Vic, Tarragona, Reus, Lleida, Girona, Olot i Figueres (Nou Centre). A Santa Susanna, la campanya es farà els dies 5 i 6 de setembre.

Més de dues-centes persones voluntàries de la Creu Roja a Catalunya, més de 3.000  en l’àmbit estatal, seran les encarregades d'atendre les persones que s'acostin als punts de recollida situats en els hipermercats Carrefour per donar aquest material escolar (motxilles, quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors, etc). Posteriorment, les diferents assemblees locals de la Creu Roja distribuiran el material escolar entre les famílies en situació de vulnerabilitat amb menors a càrrec.

En la darrera edició, fruit de la donació directa realitzada per l’empresa i les aportacions realitzades per la ciutadania, Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 566.253 euros. Import que va servir per donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria de 14.548 nens i nenes en situació de vulnerabilitat arreu de tot l’Estat.


Àrees de col·laboració

La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives que tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L’abril de 2017 ambdues institucions van renovar per tres anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l'atenció d'afectats per emergències i catàstrofes. Intervencions que es porten a terme en escenaris d’excepcionalitat i urgent necessitat com l’actual. En aquest àmbit, la Fundació Solidaritat Carrefour dona suport també al desenvolupament, formació i manteniment de 26 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) per donar resposta a les víctimes de forma integral.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa Carrefour en matèria d'acció social. Dona suport especialment a projectes en benefici de la infància amb discapacitat o en exclusió social, ajuda les persones en situació de vulnerabilitat i intervé en operacions d'emergència. Igualment, promou la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i fomenta la participació dels empleats del grup en les diferents iniciatives socials.

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja