900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
El Govern amb la Creu Roja sensibilitzen prop de 80.000 joves per prevenir la COVID-19 en l’oci nocturn
21-09-2020
CRTarragona2-web
Més del 75% dels joves asseguren conèixer la normativa per prevenir la Covid-19.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

S'han observat més de 114.000 joves per informar-los sobre els contagis de la COVID-19.

El 63,05% del total de joves observats s’han mostrat oberts a la sensibilització.

Durant l’acció s’han distribuït més de 70.000 mascaretes.

El jovent ha pres consciència sobre l’ús correcte de la mascareta conforme han avançat les setmanes.

Més del 75% dels joves asseguren conèixer la normativa per prevenir la Covid-19.

La campanya promoguda pel Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya seguirà a les xarxes socials.


La campanya del Govern de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha arribat a més de 114.000 persones, 77.356 de les quals han estat sensibilitzades per tal de reduir els contagis de coronavirus entre aquest col·lectiu. Els joves agents informadors de la Creu Roja han fet un treball d’igual a igual per tal de conscienciar el jovent sobre les mesures bàsiques per aturar la pandèmia: distància social, mans netes i ús correcte de la mascareta. En aquest sentit, els mateixos informadors i informadores han repartit 70.282 mascaretes.

L’acció es va iniciar el passat 5 d’agost i s’ha allargat fins dimarts, 15 de setembre. En total, s’ha intervingut en 19.721 grups de joves, d’edats compreses entre els 16 i els 23 anys majoritàriament. El 63,05% del total d’observats, s’han mostrat oberts a la sensibilització. Convé ressaltar que aquesta dada fluctua notòriament segons el municipi on s’ha dut a terme la campanya. A tall d’exemple, els joves de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona han estat més receptius. Més del 70% de les persones a qui se’ls ha proposat de fer l’acció, han acceptat ser sensibilitzades. En canvi, a la demarcació de Barcelona ha estat més difícil apropar-se al jovent i només un 54,79% han volgut participar-hi.

Val a dir que l’actitud dels joves respecte la intervenció ha estat positiva. La primera setmana va ser de 4,35 punts en una escala de 5 i la darrera ha pujat unes dècimes més, fins als 4,64 punts.


Creix l’ús correcte de la mascareta

Cal destacar que al llarg de les setmanes, el seguiment de les recomanacions per part dels joves ha anat en augment. Pel que fa a l’ús de la mascareta, la primera setmana d’intervenció només el 37% del total de persones observades l’usaven correctament, mentre que la darrera setmana, ho feien un 53,7%. Justament, l’ús de la mascareta ha estat un dels dubtes més freqüents entre el jovent, una qüestió que els joves informadors de la Creu Roja han ajudat a resoldre.

En aquesta qüestió també es perceben matisos segons cada municipi o demarcació. El 66,6% dels joves de la demarcació de Tarragona que s’han observat duien la mascareta ben posada, per darrere es troba Lleida amb un 50,9% dels joves i després Girona (44%) i Barcelona (42,7%).


Coneixement majoritari de la normativa

En la mateixa línia, ha ascendit el coneixement de la normativa per prevenir la COVID-19. Els últims dies, el 78,26% de les persones asseguraven conèixer-la. Pel que fa a qüestions més concretes, la majoria (89,53%) saben que la normativa s’aplica a tota Catalunya i el 97,68% que deu és el màxim de persones amb les quals poden reunir-se.

Així mateix, cal esmentar que, majoritàriament, els joves es perceben com a principals portadors de la COVID-19. Es tracta d’una dada que els interpel·la directament i des de la Creu Roja s’ha treballat amb ells mateixos, a peu de carrer, perquè s’impliquin a l’hora de reduir el nombre de contagis tot seguint les recomanacions sanitàries.

La campanya promoguda pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i duta a terme per la Creu Roja ha arribat a 45 municipis de Catalunya: Barcelona (21), Girona (9), Tarragona (8) i Lleida (7). Des de la Creu Roja s’han mobilitzat 721 persones i s’han activat 100 equips.

Totes les dades recollides durant la campanya es poden consultar en temps real a través d’una aplicació en línia, dins la pàgina web de la Creu Roja: www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid


#COVIDspoiler, ara a les aules

Paral·lelament, s’ha dut a terme una campanya de sensibilització a les xarxes socials, un espai amb una alta presència de gent jove. Des dels comptes oficials de la Creu Roja a Catalunya i des de les assemblees locals, tant a Twitter, Facebook, Instagram i Tik tok, s’han publicat missatges per sensibilitzar a la població més jove.

Els continguts han aconseguit més de 10 milions d’impressions. Ara la campanya continuarà a les xarxes socials dues setmanes més per tal de seguir conscienciant de la normativa i les recomanacions per aturar els contagis de la Covid-19  a través de l’etiqueta #COVIDspoiler, en l’entorn escolar i universitari.

Informació Relacionada

•    PowerBI: dades en línia de la campanya en temps real:
     http://www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid

•    Vídeos i bruts: https://we.tl/t-0eUe6ImsJY

 

 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja