900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Oberta la convocatòria de la V Edició dels Premis Creu Roja de Tecnologia Humanitària
25-09-2020
techumanitariaCR
Es podran presentar treballs sigui quin sigui el seu estat de desenvolupament, això és, ja sigui idea, prototip, o solució completament operativa.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Es distingiran els tres treballs (idees, prototips o solucions completament operatives) que destaquin pel seu caràcter creatiu i innovador en l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació, en benefici d'accions humanitàries i de col·lectius desfavorits.

Addicionalment, enguany el jurat podrà reconèixer amb una Menció Especial aquells treballs que ajudin o hagin ajudat a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

El termini de presentació de projectes finalitza el 25 de novembre.

La Creu Roja ha obert ja la V Edició dels Premis Creu Roja Tecnologia Humanitària, un certamen que servirà per distingir tres treballs (idees, prototips o solucions completament operatives) que destaquin pel seu caràcter creatiu i innovador en l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació, en benefici d'accions humanitàries i de col·lectius desfavorits.

S'estableixen 3 categories:

• IMPACTE: per la seva capacitat de transformació en benefici de la vida de les persones destinatàries de la solució.
• IMPULS: pel seu potencial d'escalabilitat dins del públic objectiu de la solució i d'extensió a altres àmbits i col·lectius
• CREU ROJA: triat entre els treballs presentats per equips de la Creu Roja de tot l’estat.

Enguany el jurat podrà reconèixer amb una Menció Especial aquells treballs que ajudin o hagin ajudat a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

El termini de presentació de projectes finalitza el 15 de novembre.
 
Es podran presentar treballs sigui quin sigui el seu estat de desenvolupament, això és, ja sigui idea, prototip, o solució completament operativa.

En el cas de ser solucions no disponibles encara per a l'accés públic, el candidat haurà de proporcionar accés suficient a la solució proposada o al prototip, per permetre verificar-ne la funcionalitat. (Per exemple, si es tracta d'una App no publicada encara en una de les botigues d'aplicacions, facilitarà l'App i instruccions suficients perquè el jurat pugui avaluar-ne l’ús).

Per a cadascuna de les tres categories, el premi a lliurar consistirà en:

• Dotació econòmica de 4.000 euros
• Un Comitè d'Experts, entre els quals hi ha especialistes d'empreses com Altran, Vodafone i la Creu Roja, tindrà una sessió de treball amb cadascun dels guanyadors i els donarà suport amb mentorització o el que requereixi cada projecte.
• Visibilitat i promoció de la solució en el més gran moviment voluntari del món i els seus col·laboradors.
• Participació en el congrés “4 Years From Now” dins del Mobile World Congress en 2021 (subjecte a la seva celebració i format).
• Estatueta commemorativa

Més informació sobre els Premis Tecnologia Humanitària i presentació de propostes:
https://www2.cruzroja.es/premios-tecnologia-humanitaria


L'aposta de la Creu Roja per les Tecnologia Humanitària

LA Creu Roja és conscient que les tecnologies emergents afavoreixen l'acció social i humanitària en favor de les persones més vulnerables. Per aquesta raó, l'organització humanitària no ha deixat de treballar en el desenvolupament d'iniciatives de tecnologia humanitària que permeten millorar les condicions de vida de les persones a les quals atén, des de la pionera implantació de la teleassistència domiciliària (1989) fins a les últimes solucions tecnològiques que milloren l'adherència terapèutica de les persones grans o que fan més suportable l'estada a l'hospital de nens i nenes a través de projectes de Realitat Augmentada (EntamAR).

A més, per a la Creu Roja resulta fonamental entendre les necessitats tecnològiques que haurà d'atendre en els pròxims anys en la seva acció amb els col·lectius desfavorits com, per exemple, l'ús de drons en les accions de salvament, assistents de veu per lluitar contra la solitud de les persones, el foment de la intel·ligència artificial per ajudar en la presa de les millors decisions o el mapatge de llocs remots no aconseguits per les plataformes convencionals en les quals els mapes donen suport a accions humanitàries que són clau per a nosaltres.

En aquest compromís amb la tecnologia al servei de les persones, la Creu Roja va llançar el 2016 aquests premis, amb la finalitat de promoure el disseny i ús humanitari de la tecnologia.

Els Premis Creu Roja Tecnologia Humanitària contribueixen a l'interès per l'acció humanitària dels tecnòlegs i guardonen als qui creïn projectes que fomenten l'ús humanitari de la tecnologia.
 
Premiats en l'última edició

En la IV Edició dels Premis Creu Roja Tecnologia Humanitària, l'organització va presentar la seva visió sobre els desafiaments de la tecnologia i l'impacte que està tenint en l'acció humanitària. El jurat, format per perfils d'alt nivell i experiència en empreses i organitzacions que desenvolupen projectes i solucions tecnològiques a favor de les persones, va triar les següents:

En la categoria Impacte, que va premiar la millor solució operativa per millorar la qualitat de vida de les persones, la iniciativa guardonada va ser ‘People's Protection App’ presentat per l'ONG IT will Be, que és un projecte d'emprenedoria social en col·laboració amb múltiples ONG que consisteix en una solució tecnològica que integra tecnologia biomètrica avançada per identificar i registrar els beneficiaris amb gran precisió, la qual cosa permet administrar-ne les dades d'una manera més eficient, transparent i segura.

En la categoria Impuls, que va premiar el millor prototip, idea o MVP de projectes per a APP, el premi va ser per a ‘uHandle’, un dispositiu adaptador de coberts que utilitza la tecnologia d'impressió 3D per ajudar les persones amb malformacions a les mans a menjar.

En la categoria Creu Roja Espanyola, la iniciativa premiada va ser ‘MissingMaps-Mapes Perduts’, un projecte humanitari promogut per diferents ONG entre les quals hi ha la Creu Roja de diversos països, que es dedica a crear mapes detallats de les parts del món que són vulnerables a desastres naturals, conflictes armats i malalties epidèmiques i on les plataformes tradicionals no hi arriben.

El jurat dels IV Premis Creu Roja Tecnologia Humanitària va fer una menció especial a la iniciativa Lazzaro, una comunitat que ofereix solucions digitals a tota mena d'entitats socials que vulguin aprofitar els avantatges de la tecnologia a través d'una plataforma senzilla, en la qual qualsevol persona pot col·laborar sense complicacions.

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja