900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La pandèmia afecta la salut mental de més de la meitat de les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya
09-10-2020
fotoweb
Durant la crisi sanitària, la Creu Roja ha reforçat el suport telefònic a la millora de la salut emocional.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

En el marc del Pla RESPON enfront la COVID-19, la Creu Roja a Catalunya ha reforçat els serveis d’acompanyament psicològic i orientació i suport emocional i ha dut a terme més de 3.400 intervencions en aquest àmbit des de març.

L’entitat compta amb el servei estatal de suport i acompanyament psicosocial #CreuRojaTEscolta, que ha fet més de 4.900 atencions telefòniques per pal·liar les conseqüències psicològiques i emocionals que està deixant la pandèmia.

Un estudi publicat pel Comitè Internacional de la Creu Roja posa en relleu la càrrega d'estrès i patiment que suposa la pandèmia per a comunitats de tot el món i la necessitat d’un finançament urgent i més elevat per a salut mental i suport psicosocial en les respostes humanitàries.


El 56% de les persones ateses a Catalunya des del mes de març en el marc del Pla Creu Roja RESPON manifesten patir afectació emocional a causa de la pandèmia. Així ho posa en relleu l’informe de L’Observatori “Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables” que s’ha elaborat mitjançant 1.314 enquestes a persones ateses dins el Pla Creu Roja RESPON.

Durant la crisi sanitària, la Creu Roja ha reforçat el suport a la millora de la salut emocional i l’atenció a la salut mental, fet que des de l’inici de la pandèmia ha permès dur a terme 3.419 intervencions.

Així, durant el confinament, l’entitat va potenciar l’orientació psicosocial per millorar la gestió emocional i va habilitar una línia telefònica, gestionada per l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’intervenció psicosocial, adreçada a voluntariat, personal remunerat i persones usuàries de l’organització, així com a població en general.

També es van duplicar els esforços en els serveis de suport psicològic, tant a domicili com en centres hospitalaris, a persones amb malalties avançades i procés de final de vida, així com a les seves famílies. D’altra banda, els serveis d’atenció a les addiccions van continuar oberts i oferint seguiment psicològic a les persones usuàries.


Creu Roja ‘T’escolta’

En l’àmbit estatal, la Creu Roja va posar en marxa el mes d'abril passat el projecte ‘T'Escolta’, un servei d'atenció telefònica gratuït (900 107 917) per oferir suport i acompanyament psicosocial a les persones que, per les seves circumstàncies de malaltia, solitud, edat avançada, pèrdua d'ocupació, diversitat funcional o falta d'habitatge, entre altres, s’han vist doblement afectades per aquesta crisi sanitària.

Aquest servei, encara en marxa, s'integra en el Pla Creu Roja RESPON enfront de la COVID-19, la campanya transversal que l’entitat va crear el mes de març passat per atendre les persones més vulnerables davant la pandèmia.

Progressivament, el servei ‘Creu Roja T'Escolta’ atén cada vegada més persones que estan patint l'impacte socioeconòmic de la pandèmia per COVID-19. Des de la seva creació ha realitzat ja més de 4.900 atencions telefòniques a persones que en aquests moments estan patint emocionalment les conseqüències del virus.

Més del 68% de les trucades corresponen a dones i, respecte a l'edat, el 30% de les trucades són de persones d’entre 50 i 64 anys (més de 1.500 trucades), seguida de la franja d'entre els 40 i els 49 anys amb un 20% (més de 1.000 trucades). Pel que fa al tipus de consultes fetes, el 28% sol·liciten informació, el 26% manifesten necessitats no cobertes i el 24% sol·liciten contenció i suport emocional pel fet d'estar vivint una situació que les desborda.


Salut mental i suport psicosocial

L’augment del patiment psicològic provocat per la pandèmia queda reflectit també en un estudi realitzat pel Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) a set països sobre la importància de la salut mental i el suport psicosocial davant la COVID-19. Segons aquest informe, la meitat de les persones enquestades (51%) van indicar que la pandèmia ha incidit de manera negativa en la seva salut mental.

L’estudi, titulat 'The greatest need was to be listened to: The importance of mental health and psychosocial support during COVID-19' i elaborat per especialistes en salut mental de l’organització, posa en relleu la càrrega addicional d'estrès i patiment que suposa la pandèmia per a comunitats de tot el món. Arran del brot del nou coronavirus, s'agreugen malalties mentals ja existents, sorgeixen altres de noves i es veu limitat encara més l'accés a serveis de salut mental. La situació exigeix un finançament urgent i més elevat per a salut mental i suport psicosocial en les respostes humanitàries.

La publicació subratlla les necessitats urgents en el pla de la salut mental dels qui han estat en la línia del front de la pandèmia, des de personal mèdic, fins a voluntariat, passant per treballadors comunitaris, treballadors socials, encarregats de recollir cadàvers, dirigents comunitaris i molts altres.

En aquest context, l’informe reuneix perspectives i recomanacions que parteixen de l'experiència dels últims sis mesos amb l’objectiu d'ajudar altres professionals, governs i organitzacions comunitàries a respondre a les necessitats creixents en aquest àmbit:

• Atorgar accés primerenc i sostingut a serveis de salut mental i suport psicosocial per a persones afectades per la pandèmia.
• Integrar la salut mental i el suport psicosocial en totes les respostes a les necessitats que sorgeixin arran de la crisi.
• Prioritzar la protecció de la salut mental i el benestar del personal i del voluntariats que responen a necessitats humanitàries en la pandèmia.

 

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja