900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja distribueix 2,5 milions de quilos d'aliments a Catalunya
16-10-2020
Aliments_Selva_web
Els aliments es repartiran entre 124.000 persones amb la col·laboració de 280 entitats amb què la Creu Roja treballa a Catalunya.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L’entitat repartirà aquests productes en el marc del Programa d’Ajuda Alimentària cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europeu a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal.

Aquesta quantitat s’afegeix als més de 2 milions de quilos d’aliments que l’organització ha distribuït els darrers mesos en el marc del Pla Respon enfront de la COVID-19.

Els aliments es repartiran entre 124.000 persones amb la col·laboració de 280 entitats amb què la Creu Roja treballa a Catalunya.  

L’organització compta també amb altres iniciatives per facilitar l'adquisició de productes alimentaris, com les anomenades ‘targetes moneder’ en col·laboració amb diferents administracions territorials i empreses.


La Creu Roja a Catalunya distribuirà 2,5 milions de quilos d'aliments entre persones vulnerables dins de la segona fase del Programa 2020 d'Ajuda Alimentària, que es portarà a terme des de mitjans d’octubre fins al mes de desembre. L’organització treballarà amb més de 280 entitats participants per  repartir aliments a més de 124.000 persones.

Aquest programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europeu per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, comporta fins ara la distribució total de més de 12 milions de quilos d'aliments a tot Catalunya i 88,4 milions a tot l’Estat.

La distribució dels aliments la duen a terme la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Des dels centres d'emmagatzematge de les dues entitats es distribueixen els productes a les organitzacions associades de repartiment, que els fan arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

Cal destacar que s'ha incrementat un 20% les persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, donada la situació d'emergència social i econòmica en la qual ens trobem per la pandèmia del COVID-19. Això suposa que entre les dues organitzacions s'atendran més de 247.000 persones.

Els aliments són de caràcter bàsic, no peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments d'enguany conté mongetes cuites, macarrons, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet sofregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.


Diferents iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics

Arran de les conseqüències econòmiques, socials i laborals que ha implicat la crisi sanitària, la Creu Roja ha desplegat el Pla RESPON enfront de la COVID-19 per donar resposta a les necessitats emergents i ampliar i adaptar l'activitat ordinària de l'entitat per atendre més  persones de la manera més eficaç possible.

Al marge del FEAD, la Creu Roja també està lliurant targetes moneder (ajudes econòmiques) amb les quals les famílies poden fer la compra en diversos establiments en funció de les seves necessitats alimentàries, i ha intensificat el lliurament de lots d'aliments i productes d'higiene.

En el marc del Pla Respon, l’entitat ha distribuït des del mes maig prop de 2,5 milions de quilograms d’aliments, més de 61.000 kits d’higiene i alimentaris i 18.641 targetes de prepagament per cobrir necessitats bàsiques.

Una part important d'aquestes intervencions ha estat possible per la donació de moltes empreses que de manera solidària han contribuït a pal·liar les necessitats alimentàries, i a la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb les quals s'han establert convenis de col·laboració.

Tot això s'ha pogut fer gràcies a la tasca del personal voluntari, que també de manera solidària i compromesa s'ha involucrat en aquesta activitat.


Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que des de fa 156 anys col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstància.

Des del començament de la crisi de la COVID-19, l’organització actua a tots els països del món duent a terme la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la seva història. A Catalunya, la Creu Roja compta amb més de  18.000 persones voluntàries i 326 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment més de mig milió de persones, 180.000 de les quals a través de programes socials. L’entitat rep també el suport de més de 227.000 persones sòcies i empreses.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països. Els seus set principis fonamentals d’actuació són: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter voluntari, Unitat i Universalitat.

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja