900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja a Catalunya redueix d’un 40% l’empremta de carboni en un any
21-10-2020
imatge_web
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

Durant 2019, l’organització ha emès 1.890 tones de CO2, xifra que representa una  disminució  de 1.301 tones respecte l’any anterior.

Amb el projecte ‘Compromesos amb les persones i el medi ambient’ l’entitat promou fer front al canvi climàtic i a la pobresa energètica.  

Més de 2.100 persones han rebut ajuda en projectes de lluita contra la pobresa energètica gràcies a l’estalvi econòmic que suposa la reducció del consum, al pla de compensació d’emissions i del suport d’empreses del sector.


El 2019 la Creu Roja ha reduït la seva empremta de carboni a Catalunya en 1.301 tones, passant de les 3.191 tones l’any 2018 a 1.890 tones l’any passat. Aquesta disminució es deu, principalment, al fet que durant el 2019 gairebé el 100% de l’energia elèctrica consumida ha provingut d’energies renovables i que en diversos espais s’ha substituït l’ús de derivats del petroli per gas natural, menys contaminant. També hi ha contribuït la gestió més eficient del consum de paper i aigua i de l’ús de vehicles.

Amb la crida ‘Compromesos amb les persones i el medi ambient’, la Creu Roja pretén oferir resposta a la lluita contra el canvi climàtic establint mesures d’eficiència energètica i, alhora, reduint l’impacte de la pobresa energètica entre els col·lectius més vulnerables.

Per aconseguir-ho, la iniciativa, que té una durada de tres anys (2018-2020), incorpora diverses accions com reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, dedicar l’estalvi produït per la reducció del consum a projectes de lluita contra la pobresa energètica, compensar les emissions de CO2 i fomentar la col·laboració entre empreses i l’entitat per pal·liar la pobresa energètica.

En aquesta línia, per exemple, la seu de l’organització a Catalunya, ubicada a Barcelona, ha disminuït en el darrer any 171,3 tones en l’empremta de carboni.  Així, el 2019 aquesta va ser de 99 tones, una xifra molt inferior a les 270,3 tones del 2018.

L’assoliment de diversos objectius marcats en el Sistema de Gestió Ambiental del Centre de Formació de la seu, amb certificat ISO 14001, ha permès aconseguir aquesta reducció. Per exemple, s’ha superat el 70% de segregació de residus amb la instal·lació de nous contenidors de plàstics, la senyalització en menjadors i la conscienciació dels treballadors. També s’ha reduït d’un 62,5% els residus d’envasos gràcies a mesures com la col·locació de fonts d’osmosi a les instal·lacions al centre o el canvi d’ampolles d’aigua de plàstic a reunions per ampolles de vidre.


Lluita contra la pobresa energètica

Només durant l’any 2019, l’entitat ha ajudat 2.130 persones en situació de vulnerabilitat energètica mitjançant una atenció integral que va més enllà del pagament de les factures.

La capacitació en matèria d’estalvi energètic; els arranjaments a les llars i el lliurament d’electrodomèstics eficients per promoure l’estalvi i garantir el benestar de les famílies; els assessoraments individuals per tramitar bonificacions i optimitzar les condicions dels contractes i el repartiment de lots d’estalvi energètic són algunes de les accions que la Creu Roja ha dut a terme per tal de pal·liar la pobresa energètica.

Els diversos projectes en aquest àmbit s’han finançat tant per l’estalvi econòmic produït per la reducció del consum energètic de l’entitat com pel pla de compensació d’emissions promogut per l’organització, a més del suport d’empreses del sector.


Un pas més cap a la consecució de l’Agenda 2030

Amb el projecte ‘Compromesos amb les persones i el medi ambient’, la Creu Roja vol contribuir a la consecució de diferents dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) declarats per les Nacions Unides, com ara:

-    L’ODS1: d'erradicació de la pobresa, del qual l'energètica n’és una dimensió més;
-    L’ODS 7: d'energia assequible i sostenible;
-    L’ODS 11: de ciutats sostenibles;
-    L’ODS 12: de consum responsable;
-   L’ODS13: d’acció pel clima, amb la reducció d'emissions de gasos d’efecte hivernacle, tant per part de l’organització humanitària com per part de les llars que atén.

 

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja