900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
La Creu Roja posa en alerta tots els seus membres i recursos per afrontar la segona onada de l’emergència
25-10-2020
camió-web
Es potenciarà la distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat entre els col·lectius més vulnerables.
La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original.

L’organització amplia i adapta la seva activitat per atendre més persones de la manera més eficient possible davant la nova fase de la pandèmia. Només durant la primera onada, prop de mig milió de persones van rebre’n ajuda de primera necessitat.

Es potenciarà la distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat entre els col·lectius més vulnerables, a la vegada que es continuaran fent trucades de seguiment a gent gran i realitzant cribratges a les escoles, a més de l’obertura d’albergs per a persones en risc d’exclusió social i accions de sensibilització i prevenció.

L’organització fa una crida a incorporar més voluntariat davant l’agreujament de la crisi social i sanitària. Gairebé 5.000 persones s’hi ha sumat des de mitjans de març.

Davant l’entrada en vigor, aquest vespre, del nou estat d’alarma a tot l’Estat i a Catalunya, la Creu Roja a Catalunya ha activat tots els seus membres, serveis i recursos per donar resposta a les necessitats d’aquesta segona onada de la pandèmia  i ampliar i adaptar la seva activitat per atendre més persones de la manera més eficaç possible. Durant la primera onada, l’organització ja va donar suport a 485.863 persones en situació de vulnerabilitat.

En el marc de la segona fase del Pla Creu Roja RESPON, l’organització  té previst potenciar la distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat (higiene i farmàcia) entre els col·lectius més vulnerables, així com l’obertura de nous albergs per a persones en risc d’exclusió social a totes les demarcacions, a més de continuar fent trucades de seguiment per informar i acompanyar persones pertanyents als col·lectius de gent gran i destinatàries dels projectes de Salut, especialment aquelles amb poca xarxa familiar i social.
 
A més, l’organització continuarà col·laborant amb les administracions públiques per fer front a aquesta situació a través de la realització de cribratges massius en les escoles, accions de sensibilització i prevenció entre la població general i gestió d’allotjaments d’emergència per a persones sense sostre.

Des del mes de maig, l’entitat  ha repartit prop de 2,5 milions de quilograms d’aliments, més de 61.000 kits d’higiene i alimentaris i 18.641 targetes de prepagament per cobrir necessitats bàsiques. També s’han fet més 109.000 trucades de prevenció i promoció de la salut, s'han ofert 596 places per a persones sense sostre a través de 9 albergs que la Creu Roja ha gestionat a diversos municipis i s’ha sensibilitzat més de 80.000 joves per prevenir la COVID-19 en espais d’oci nocturns, entre d’altres accions.

Crida al voluntariat

Un cop més, el paper del voluntariat és crucial per poder fer front a aquesta onada i, per això, la Creu Roja fa novament una crida a les persones solidàries que vulguin implicar-s’hi en les accions humanitàries. Gairebé 5.000 persones de tot Catalunya s’han sumat des de mitjans de març a l’entitat, gracies a les quals s’ha pogut atendre directament més de 100.000 famílies en situació de vulnerabilitat social.


Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que des de fa 156 anys col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstància.

Des del començament de la crisi de la COVID-19, l’organització actua a tots els països del món duent a terme la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la seva història. A Catalunya, la Creu Roja compta amb més de  18.000 persones voluntàries i 326 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment més de mig milió de persones, 180.000 de les quals a través de programes socials. L’entitat rep també el suport de més de 227.000 persones sòcies i empreses.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països. Els seus set principis fonamentals d’actuació són: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.

 

Informació Relacionada
 
Cercador de notícies

Arxiu de notícies

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja