900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja incrementa el número de mujeres y niños atendidos por violencia de género durante la pandemia
24-11-2020
DSC_0628-web
Durante el primer semestre de 2020, la Cruz Roja en Cataluña ha atendido un total de 3.509 mujeres y niños a través del Servicio Telefónico de Atención y Protección para Víctimas de Violencia de Género.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

Durant el primer semestre de 2020, l’entitat ha atès 3.509 dones i infants a través del servei ATENPRO, xifra que representa un 91% del total de persones ateses per aquest projecte l’any anterior, que va ser de 3.831.

L’organització intensifica els projectes per donar suport psicosocial i acompanyament a les dones víctimes de violència, així com accions d’oci terapèutic per contribuir a la recuperació emocionals dels seus fills i filles.

Creu Roja Joventut llança la campanya ‘No tot s’hi val’ per sensibilitzar sobre la violència de gènere i proporcionar eines que permetin detectar conductes violentes dins de la parella.

 

Només durant els primers sis mesos d’aquest any, la Creu Roja a Catalunya ha atès un total de 3.509 dones i infants a través del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere – ATENPRO (3.467 dones i 42 nens i nenes). Aquesta xifra representa un 91% del total de dones i menors a càrrec que van rebre suport a través d’aquest programa durant l’any 2019, que va ser de 3.831. Catalunya és la tercera comunitat amb més usuàries dins d´aquest servei que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Social i Igualtat, en conveni amb la Federació de Municipis i Províncies, i que gestiona la Creu Roja.  .

La pandèmia de la COVID-19, amb els mesos de confinament, l’aïllament social i la restricció de mobilitat causades, ha agreujat la situació violència i ha incrementat la intensitat de les agressions vers les dones, però també contra els seus fills i filles. Tot i així, les denúncies han disminuït un 10,3% respecte al mateix període. Des de l’organització humanitària, però, s’ha constatat un augment de dones grans que, per primera vegada, s’han atrevit a denunciar aquesta situació.

En la mateixa línia, Nacions Unides també ha denunciat l’impacte de la pandèmia sobre la violència contra dones i nenes a tot el món i ha assenyalat que el nombre de trucades a les línies telefòniques d'assistència per violència a la llar s'ha quintuplicat en alguns països a conseqüència de la crisi sanitària.


Reforç dels projectes de suport i acompanyament

En aquest context, l’organització ha intensificat els projectes per donar suport a aquest col·lectiu de forma integral i complementària, tant durant el període de confinament com durant els mesos posteriors.

D’una banda, s’han reforçat els tallers de suport psicosocial per proporcionar models positius de criança i acompanyament a dones víctimes de violència i als infants i adolescents a càrrec que han patit aquesta situació. D’altra, a través de la iniciativa ‘Creant il·lusions’, s’han promogut activitats d’oci terapèutic per millorar la relació de marentalitat positiva, enfortir el vincle maternoinfantil i contribuir a la recuperació emocional dels infants arran del patiment generat per la violència de gènere.  

Per donar suport a la situació relacionada amb la pandèmia, on la pèrdues han estat més intenses per als col·lectius més vulnerables, la Creu Roja també ha intensificat el seguiment d´aquestes dones, donant suport a la seva unitat familiar o informant de drets bàsics i fonamentals per a elles com l’Ingrés Mínim Vital.

A més, s’ha potenciat el projecte d’apoderament a dones en situació de dificultat social per enfortir les seves capacitats, contribuir a la seva recuperació i aconseguir la seva autonomia personal. Durant el primer semestre d’enguany, s’han atès 204 dones en aquest programa.


Campanya ‘No tot s’hi val’

Des de Creu Roja Joventut, enguany s’ha posat en marxa la campanya ‘No tot s’hi val’ per sensibilitzar sobre la violència contra les dones i facilitar eines per detectar conductes violentes. La proposta pretén difondre, a través de xarxes socials, situacions en les quals es naturalitzen o invisibilitzen conductes que sí que són agressió sexual i/o violència en el si d'una parella, i que, pel fet de ser-ho, el patriarcat ha assumit com a naturals.

L’entitat també ha elaborat a Internet una enquesta sobre ‘Violències masclistes i Covid-19’, amb la idea de recollir dades i extreure’n reflexions.  S’hi pot accedir entrant en aquest enllaç.

 

 

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja