900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja inserta laboralmente a más de un millar de personas durante la pandemia en Cataluña
27-11-2020
cartell-web
El acontecimiento se ha celebrado en un entorno 100% en linea y en tiempo real para continuar fomentando la inserción laboral en el contexto actual.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

La Creu Roja ha treballat en la inserció laboral de més d’11.000 persones des del març gràcies als programes d’ocupació.

Més del 60% de les persones ateses han estat dones. La Creu Roja ha treballat especialment amb col·lectius vulnerables com dones en situació de violència de gènere, persones refugiades i joves.

Per continuar afavorint la inserció de persones allunyades del mercat laboral, la Creu Roja ha organitzat el 1r Networking Virtual d’Ocupació on 150 persones candidates s’han entrevistat en línia amb 19 empreses per optar a 85 ofertes de feina.

El 1er Networking Virtual d’Ocupació és una iniciativa de la Creu Roja a Catalunya a través del seu projecte ’Repte Social Empresarial‘, que compta amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.
 

Des de l'inici de la pandèmia, la Creu Roja a Catalunya ha generat la signatura de 1.169 contractes a través de l’àrea d’Ocupació, un indicador que representa un 37% d’inserció de les persones usuàries que participen en els projectes d’itineraris engegats per l’entitat. Des del març passat, la Creu Roja ha donat suport en matèria d’ocupació a 11.670 persones arreu de Catalunya, de les quals 4.974 han participat en els programes d’Ocupació i 8.696 persones en el marc del projecte Creu Roja RESPON, un pla transversal creat específicament per fer front a la crisi derivada de la COVID-19.

Del total de persones ateses en l’àmbit d’Ocupació, 7.270, és a dir, més del 62%, han estat dones. Cal destacar la participació de col·lectius especialment vulnerables com dones en situació de violència masclista, persones sol.licitants d’asil i/o protecció i gent jove.

Aliances amb el món empresarial

Aquestes dades no haurien estat possibles sense la implicació de les empreses, una part fonamental per transformar el mercat de treball. En el Pla d’Ocupació de la Creu Roja a Catalunya  hi han col·laborat 548 empreses de diversos sectors professionals des de l’inici de la COVID-19, amb les quals s’han establert 1.039 aliances per promoure accions de formació, inserció laboral, pràctiques, ofertes laborals i assessorament.

I Networking Virtual d’Ocupació

Per continuar treballant en aquesta línia, la Creu Roja ha organitzat el 1er Networking Virtual d’Ocupació aquest divendres 27 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment que la institució ha celebrat en un entorn 100% en línia i en temps real per continuar fomentant la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables en l’actual situació de pandèmia.

Gràcies al seu format innovador a través d’una plataforma tecnològica, a la qual han accedit més de 250 persones, l’organització ha facilitat una trobada en què 19 empreses han realitzat gairebé 150 entrevistes laborals a persones que participen en els projectes d’ocupació de la Creu Roja.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha presentat l’espai a través d’una roda de premsa virtual, en la qual ha reconegut que “la pandèmia no només està agreujant les situacions de vulnerabilitat, sinó que també empeny part de la ciutadania a una vulnerabilitat sobrevinguda, provocada pel context derivat de la COVID”. “L’adaptació i la flexibilitat estan sent cabdals a l’hora d’afrontar els nous paradigmes que ens estem trobant”, ha destacat Josep Quitet, qui ha assenyalat que, per tal de seguir fent front a les necessitats d’ocupació de les persones més vulnerables, “aquest any, hem incorporat noves metodologies d’atenció en format remot, capacitacions en línia o en diferit, hem facilitat recursos tecnològics i hem posat a disposició de les persones usuàries dades mòbils per poder accedir-hi”.

En aquesta línia, la Creu Roja ha ofert a les persones usuàries recursos tecnològics per poder accedir a l’atenció en remot (més de 30.000 hores): tauletes, targetes de dades, ordinadors a les nostres seus i formacions per trencar la bretxa digital. En total, s’han destinat més de 20.000€ en l’adquisició d’aquests recursos i subministraments.

‘Repte Social Empresarial’

El I Networking Virtual d’Ocupació és una iniciativa de la Creu Roja a Catalunya a través del seu projecte ’Repte Social Empresarial‘, que compta amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, així com amb fons propis de l’entitat. A través d’aquest projecte, la Creu Roja teixeix aliances de col·laboració amb el sector empresarial de Catalunya per tal de promoure l’accés al mercat laboral de les persones amb majors dificultats: és el cas, per exemple, del jovent, dones en situació de violència masclista, persones en situació d’asil i/o protecció i persones aturades de llarga durada.

Des del Pla d’Ocupació de Creu Roja es fa una crida a les empreses perquè s’hi sumin i formin part del ‘Repte Social Empresarial’ per contribuir a millorar l'ocupabilitat de persones en dificultat social. (Per a més informació, contacteu amb ocupacio@creuroja.org).

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja