900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja refuerza los operativos de emergencia para atender a las personas sin techo ante la ola de frío
07-01-2021
onadafred21_web
La organización ha habilitado varios espacios para alojar personas que viven en la calle, con una capacidad total de más de 200 plazas.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

S’han habilitat albergs per allotjar persones sense llar a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Molins de Rei, Mataró, Sant Celoni, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Figueres i Tarragona, amb una capacitat total de més de 200 places. Tots els centres segueixen les mesures adequades per garantir-ne la seguretat davant la pandèmia.

S’han reforçat diversos equipaments ja activats arran de la Covid-19, així com Unitats d’Emergència Social (UES) a diversos municipis per proporcionar avituallament i informar les persones que viuen al carrer sobre els recursos on pernoctar.

L’entitat ha atès 2.200 persones afectades per pobresa energètica a Catalunya al llarg de 2020, un 6% més respecte a l’any anterior.
 

Davant els descens de les temperatures, la Creu Roja s’ha mobilitzat arreu de Catalunya i ha reforçat la seva acció per fer front a l’onada de fred. Les seves actuacions es coordinen amb els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i els diferents serveis d’emergència.

L’organització ha habilitat diversos espais per allotjar persones que viuen al carrer a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Molins de Rei, Mataró, Sant Celoni, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Figueres i Tarragona, amb una capacitat total de 237 places. En tots els centres s’han desplegat mesures higièniques i de prevenció per garantir-ne la seguretat davant la pandèmia.

Aquests dispositius se sumen als albergs que ja estaven activats arran de la Covid-19, alguns dels quals han ampliat les places disponibles o l’horari d’obertura per donar resposta davant el fred .

També s’han reforçat recursos com les Unitats d’Emergència Social (UES) que la Creu Roja té a diversos municipis i que durant tot l’any atenen les necessitats bàsiques de les persones sense sostre, en fan seguiment i els proporcionen avituallament i informació sobre els equipaments disponibles on pernoctar.
 

Augment de les intervencions en pobresa energètica

La davallada de temperatures afecta també de manera estructural persones que es troben en situació de pobresa energètica, és a dir, amb dificultat o incapacitat per mantenir l’habitatge en condicions adequades de temperatura.

Aquest 2020, la Creu Roja a Catalunya ha atès 2.195 persones per qüestions relacionades amb la pobresa energètica, xifra que representa un augment del 6% respecte l’any anterior. En total, des de principis del 2020 s’han dut a terme 3.057 intervencions en aquest àmbit.

Per donar resposta a aquestes necessitats, la Creu Roja ofereix ajudes a través de pagaments de rebuts, petits arranjaments de calderes, dona d’alta serveis que s’han interromput o tramita ajuts amb aquesta finalitat que ofereixen administracions, empreses, etc., entre d’altres. Enguany, s’han repartit kits d’eficiència energètica a 751 persones i 781 han rebut ajudes a l’hora de fer els pagaments de subministraments bàsics. Aquestes atencions s’han dut a terme en el marc del Pla Creu Roja RESPON i també a través dels programes de l’àmbit d’intervenció social.

Per continuar atenent les famílies més vulnerables en l'actual context de pandèmia, la Creu Roja ha potenciat les trucades telefòniques i els webinars grupals a través dels quals promoure bones pràctiques d'estalvi energètic i assessorament i detectar les necessitats de les persones usuàries.

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja