900 22 11 22

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Cruz Roja Juventud reparte cerca de 70.000 juguetes entre más de 26.000 niños de toda Cataluña
07-01-2021
Campany_joguines_web
Más 1.200 personas voluntarias se han implicado activamente en la campaña.
La traducción automática desde el catalán a otros idiomas puede no reproducir exactamente el texto original.

Enguany s’ha incrementat un 7,62 % el nombre de famílies sol·licitants respecte a la campanya anterior a conseqüència de la crisi econòmica i social generada per la pandèmia.

L’entitat ha potenciat la donació d’aportacions econòmiques en línia per comprar joguines amb l’objectiu d’afavorir la reducció de possibles vies de contagi tant de les persones usuàries com del voluntariat i l’equip tècnic implicat en la campanya.

Més 1.200 persones voluntàries  i 800 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició.


La campanya de joguines de Creu Roja Joventut ha fet arribar 69.059 joguines a 26.157 infants a tot Catalunya. Un any més, la iniciativa ha assolit el seu doble objectiu: distribuir joguines noves, cooperatives, no bèl·liques ni sexistes, i promoure el dret al joc a tota la infància. Tot això gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit empresarial, així com a les 1.200 persones voluntàries de Creu Roja Joventut que hi han participat i han permès arribar a més de 400 municipis catalans.

Amb el lema “Els seus drets en joc”, la 28ena edició de la campanya va arrencar a principis de novembre en el context de la pandèmia mundial de la COVID-19, motiu que va obligar a readaptar-la per poder donar resposta a la gran quantitat de demandes de joguines.

Aquesta reformulació va centrar-se en apostar per la donació d’aportacions econòmiques, tant de particulars com d’empreses, per afavorir la reducció de vies de contagi. No obstant això, també ha comptat amb una part presencial regulada per un conjunt de protocols específics que han garantit tant la seguretat de les joguines, com de les persones voluntàries i tècniques que hi han participat activament.   

En aquesta 28ena edició s’ha incrementat un 7,62 %  el nombre de famílies demandants respecte a la campanya anterior a conseqüència de la crisi econòmica i social que acompanya la pandèmia. Ha estat gràcies a la implicació de 77 assemblees locals i comarcals de la institució humanitària, que cobreixen més de 400 municipis de tot Catalunya, que s’ha pogut donar resposta a les demandes i així garantir que tots els infants rebessin una joguina educativa.  
 
Des de Creu Roja Joventut es destaca la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en el qual es troba immersa la població.  És a través d’aquestes accions on es fa palesa la solidaritat inherent de la societat catalana i es demostra la importància de la construcció d’un fort teixit associatiu per a superar moments de crisi com l’actual.

La Campanya de Joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies -, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc, s’han dut a terme diferents activitats adaptades al context sociosanitari arreu de Catalunya durant el transcurs de la campanya. Aquesta part del projecte té cada cop més pes per a la institució, donada la importància de fer pedagogia i que cada cop més persones valorin i vetllin pel dret al joc dels infants sigui quina sigui la seva situació.

En total, més de 800 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines o bé les cessions d’espais per a la recollida.

 

 

 

Información Relacionada
 
Buscador de noticias

Archivo de noticias

Política de privacidad  | © 2014 Creu Roja