902 22 22 92

 
Creu Roja
FacebookTwitterInstagramFlickrSlideShareIssuuGoogle+Youtube
 
 
 
 
 
 
Prop de 1.200 trucades telefòniques a la gent gran per l’onada de calor
22-08-2011
TrucadesTADweb
The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the original text.
La Creu Roja multiplica les recomanacions a la gent gran per combatre els efectes de l’onada de calor el cap de setmana del 20 i el 21 d’agost.

D’entre el total de trucades, en prop de 50 casos s’ha detectat que l’usuari necessitava algun tipus d’assistència i s’han mobilitzat els recursos necessaris per fer-los visites a domicili.

L’operatiu de la Creu Roja per prevenir els efectes de l’onada de calor entre la gent gran ha accelerat el seu funcionament els darrers dies a causa de les altes temperatures que s’estan registrant arreu del territori català, per les quals Protecció Civil de la Generalitat encara manté activa la fase d’alerta del pla PROCICAT per Onada de Calor. També segueix actiu el pla POCS per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut.

Durant el passat cap de setmana del 20 i el 21 d’agost, en el qual els termòmetres han superat els 35 graus en molts punts de Catalunya, la Creu Roja ha realitzat i atès un total de 1.200 trucades telefòniques amb l’objectiu de donar consells bàsics per prevenir les conseqüències negatives de la calor.

La població a la qual s’adrecen aquestes recomanacions és la gent gran, un dels col·lectius d’especial risc davant les altes temperatures. Les trucades atenen, principalment, als usuaris del servei de Teleassistència Domiciliària (TAD) de l’entitat, persones que sovint viuen soles i que tenen un estat de salut delicat. L’atenció telefònica serveix per recordar recomanacions bàsiques com ara fer àpats lleugers, beure molta aigua o bé no sortir de casa en les hores centrals del dia.

D’entre el total de trucades telefòniques, en una cinquantena de casos s’ha detectat que la persona usuària necessitava algun tipus d’assistència i, per això, s’han mobilitzat els recursos necessaris per fer visites a domicili a aquelles persones que ho necessitaven.

Durant tot l’estiu, la Creu Roja s’encarrega de recordar els consells bàsics contra la calor a les persones usuàries de la TAD, aprofitant les trucades habituals que es fan per comprovar l’estat d’aquestes persones. D’altra banda, a la província de Barcelona, es duu a terme la campanya “Onada de calor”, un programa d’atenció telefònica personalitzada per a persones grans vulnerables a les temperatures extremes.


Related Information
News search

Política de privacitat  | © 2014 Creu Roja